Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ESSEGESSE TOYΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΙΚΥ

Σημερα σας παραθετω κατι πολυ ενδιαφερον που ανακαλυψα προσφατα.Οι φιλοι του θρυλικου καπταιν μικυ που διαβαζαμε μεσα απο τις σελιδες του μικρου ιπποτη,του μπλεκ και του εικονογραγημενου μικρου ηρωα στην ελλαδα δημιουργηθηκαν μεσα απο τους ηρωες της παρακατω ταινιας
 Και εδω μπορειτε να συγκρινεται τους ηθοποιους με τους χαρακτηρες του Αφαιμαξη και του Τσικουδια,των δυο μπεκριδων φιλων του καπταιν Μικυ.

Τα συμπερασματα φυσικα ειναι ολο δικα σας...

5 σχόλια:

  1. Απίστευτο! Μπράβο για την ανακάλυψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική επισήμανση, εύγε! Είχα ακούσει παλαιότερα ότι η φιγούρα του Τσικουδιά ήταν εμπνευσμένη από κάποιο ηθοποιό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο, φίλε gomfaios!.. Εξαιρετικό scoop κατά τη δημοσιογραφική ορολογία (σημαίνει δημοσιογραφική επιτυχία). Πριν από πολλά χρόνια στις αρχές του '80, είχα διαβάσει σε ένα ιταλικό περιοδικό για τα κόμικς (νομίζω στο Il Mondo dei Fumetti)μια παρουσίαση συνέντευξη της τριάδας από που είχαν εμπνευστεί τους διάφορους χαρακτήρες των ιστοριών τους και ανάμεσα στα διάφορα είχαν αναφερθεί και σε αυτήν την ταινία και ειδικότερα για τον Gabby που ήταν και γνωστός leg side (δηλαδή ο "κολλητός") χαρακτήρας των πρωταγωνιστών στα ουέστερν της "Ριπάμπλικ".
    Το αστείο ξέρεις ποιο είναι; Ότι, πάλι με δημοσιογραφική ορολογία, μου έσπασες μια... αποκλειστικότητα που ετοίμαζα για το blog του Μπλεκ σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά ειλικρινά το καταχάρηκα που το έβγαλες εσύ. Αν μη τι άλλο δείχνει ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν χαίρονται μόνο να επιστρέφουν στις αναμνήσεις τους απλώς διαβάζοντας κάτι, αλλά και το ψάχνουν δημιουργικά προσθέτοντας στην έρευνα και στην ιστορία του αντικειμένου με το οποίο ασχολούνται. Για αυτό το χάρηκα και σε συγχαίρω.
    Γιώργος
    Υ.Γ. Κάποια κενά και απορίες έχω στο άλλο θέμα που έγραψες πρόσφατα για τον Βίκινγκ. Θα το δω καλύτερα και θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα περιμενω με αγωνια και το δικο σου αρθρο αγαπητε γιωργο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πάλι συγχαρητήρια Αργυρη,προσωπικά δεν το ή-
    ξερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή